Zomerweek aan het water
...voor wie toe is aan samenzijn, verbindende workshops en zeilen!

Voor wie: Volwassenen en Kinderen
Data: Zaterdag 20 augustus 11.00u.  t/m Vrijdag 26 augustus 12.00u.
Waar: Natuurcamping 'De Abbert' in het buitengebied van Dronten vlakbij het Drontermeer
Aantal mensen: 10 - 35 mensen


Programma‘s Ochtends zijn we samen met de hele groep en doen we een workshop verbindende communicatie in de tipi. De kinderen hebben hun eigen programma in de kindertent. Na de lunch is er gelegenheid om te wandelen, te zwemmen in het meer, op jezelf te zijn of met elkaar te gaan zeilen. ‘s Avonds komen we weer samen om te koken en te eten. Na het eten is er een avondprogramma dat bestaat uit licht lichaamswerk om de dag te integreren.

In de middagen beschikken over boten en kano's zodat we met elkaar het water op kunnen om bijvoorbeeld naar een eiland te gaan om daar te zwemmen of picknicken. 

  • 2 zeilboten (1 van 10 meter en 1 van 6 meter)
  • 8 kano's 

Kids:
De jonge kinderen hebben een eigen programma en een eigen tent. Onder begeleiding van Heleen Bakker van BSO de Zoom in Wageningen  (www.facebook.com/bsodezoom/)  gaan de kids samen creëren, spelen en op avontuur. Kids die zich hier te oud voor voelen, kunnen hun eigen ding doen, meedoen met de volwassenen of meedoen met een programma voor oudere kids. 

De Locatie: De Abbert (www.deabbert.nl) ligt tussen Elburg en Dronten in de bossen. Op 5 minuten lopen ligt het Drontermeer, waar we kunnen zwemmen en zeilen. We hebben deze week de beschikking over een zeilboot met motor, deze ligt op een kwartiertje lopen. Hiermee kunnen we zeilen, picknicken in de luwte van een eilandje of een uitstapje maken naar een dorpje of stadje in de buurt. Op verzoek kunnen er zeillessen worden gegeven.


Trainers: Jort Bijleveld, traint op basis van Geweldloze Communicatie & is zeilinstructeur. Sabina Arevalo Hernandez, is danseres & traint lichaamswerk en holistische gezondheid (massage, voeding, leefstijl). 


Workshops gebaseerd op Geweldloze Communicatie:
Het programma voorstel kan je hieronder vinden. We zullen op basis van Geweldloze Communicatie met elkaar afstemmen of het programma passend en dienend is voor de hele groep. 

Hieronder de workshops die elke ochtend worden gegeven. Elke avond wordt er een workshop lichaamswerk gegeven afgestemd op het thema van de ochtend. 

Zaterdag: 
Besluitvorming in Groepen
Samen beslissen wat er moet gebeuren is soms een lastig thema dat kan leiden tot misverstanden of conflicten. Is het mogelijk om op een effectieve manier besluiten te nemen, waarbij iedereen zich gehoord en gezien voelt? Omdat we deze week met elkaar zijn, gaat de eerste workshop over hoe we met elkaar beslissen wat er gebeurt.  Naast 'de meeste stemmen gelden' of 'ik beslis', is er een alternatief: 'beslissen op basis van de minste weerstand'. De methode die we in deze workshop introduceren kan iedereen leren en iedereen toepassen, thuis bij een vereniging of op het werk.  

Zondag: 
Zelf Empathie
Contact met wat er in je leeft (aan gevoelens en behoeften) is niet iets wat iedereen makkelijk vindt. In deze workshop maken we ruimte voor een eenvoudige manier om contact met jezelf te maken. Aan de hand van enkele oefeningen, waaronder een geleide meditatie en muziek laten we je kennis maken met een manier hoe je in contact kan komen met voor jou essentiële levensbehoeften. Deze mediatie krijg je mee op cd, zodat je deze ook thuis kan doen.

Maandag:
Écht Luisteren
Er zijn waarschijnlijk veel situaties te bedenken waarin je het achteraf fijn gevonden had, dat iemand empathisch naar je had geluisterd. Vandaag gaan we met situaties aan de slag, waarin jij het prettig vindt of had gevonden om écht gehoord te worden. We werken aan 3 belangrijke relaties uit ons leven. Aan de hand van rollenspelen krijg je de kans om helderheid te krijgen over hoe je in deze relaties tot verbinding kan komen, met jezelf en met de ander. 

Dinsdag:
Durf te Vragen
Ongeremd zeggen wat we willen ligt voor sommigen voor de hand, anderen draaien er misschien meer omheen. In deze workshop gaan we in de vorm van een spel oefenen hoe we verzoeken aan elkaar kunnen doen. Niet helemaal ongeremd, maar in verbinding met gevoelens en behoeften.

Woensdag:
Kernovertuigingen 
Onze overtuigingen bepalen een groot deel van onze (on)bewuste keuzes. Als je overtuigd bent dat het goed is om als gezin aan tafel te eten, dan zal je al gauw eisen dat iedereen aan tafel komt zitten, in plaats van dat het een verzoek is waar meerdere antwoorden op mogelijk zijn. In deze workshop gaan we een aantal bestaande (kern)overtuigingen onderzoeken en een aantal nieuwe (kern)overtuigingen in het leven roepen, die kunnen werken als affirmatie in je werk en leven.

Donderdag:
Vision Board
Hoe ga je na de zomer weer aan het werk? Wat zijn je plannen. Het leek ons leuk om met elkaar nieuwe plannen te maken aan de hand van een vision board. Je krijgt een groot vel papier, waarop je jouw visie kan maken met behulp van plaatjes uit tijdschriften, tekeningen, teksten etc. Voordat we beginnen doen we een visualisatie waarin je uitgenodigd wordt om jouw droom/visie voor je te gaan zien.

Workshops Lichaamswerk:
Elke avond is er een workshop lichaamswerk die is afgestemd op het thema van de ochtend.  De avonden worden geleid door Sabina en zijn bedoeld om de ervaring van de ochtend ook echt in je lichaam te laten landen. Ze zal oefeningen doen die gericht zijn op ontspanning, vitaliteit, affectiviteit, integratie, creativiteit, empathie en spel. 


Koken
We willen het eten, drinken en  koken overlaten aan wat voor iedereen het prettigst werkt. Dit betekent dat je soms zelf kan koken en eten, en dat we soms met elkaar iets maken. 


Investering: Voor de verblijfskosten en zeilen: €150,- per volwassene en €50,- per kind.  En voor alle workshops vragen we een bedrag tussen de €175,- en €425,- per volwassene (afhankelijk van je inkomen en wat je met plezier wil geven). (Prijzen zijn inclusief BTW). 

Je kan ook bellen of mailen:

E-mail: post@e4y.nl (Jort Bijleveld) | Tel: 026-3527462

Zomerweek 2016

Zomerweek 2016


Zomerweek 2016Zomerweek 2016zomerweek 2016Zomerweek 2016ons tweemastertje