Verdiepingscursus
...voor als het smaakt naar meer! (meer verbinding, meer begrip, meer samenwerking) 

Doelgroep: Mensen met ervaring in Geweldloze Communicatie

Tijd: 5 dagdelen van 2,5 uur.

Aantal: 8 - 16 personen.
Data: Zie Agenda


Doel:
  • Leren om je kwetsbaar, assertief en concreet uit te drukken als je verzoeken doet aan anderen.
  • Uitbreiding van je empathische vaardigheden.
  • Leren omgaan met boosheid (en intense gevoelens die daar vaak onder liggen)
  • Leren luisteren naar jezelf; zelf-empathie.
  • Conflicten van anderen leren oplossen/voorkomen.
We werken aan de hand van voorbeelden die uit de groep naar voren komen. Op deze manier kan de techniek direct worden toegepast op de dagelijkse praktijk.

Elk dagdeel staat een thema centraal. Hieronder de 5 thema's:

100% Verantwoordelijkheid nemen
Als we communiceren met anderen, dan zorgen onze woorden er soms (on)bewust voor dat de ander verantwoordelijk wordt voor hoe wij ons voelen. Deze les leren we woorden die ervoor te zorgen dat we volledig verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen gevoelens en behoeften. Door middel van positieve actietaal, dynamische taal leren we nog beter ‘eerlijk uiten’ en hoe we creatief kunnen worden in SMART verzoeken doen. 


Verder met Empathisch Luisteren
Er zijn vele situaties waarin empathie tot verbinding kan zorgen. Toch is dit niet altijd even makkelijk om in de praktijk de goede vragen te stellen. Deze les gaan we verschillende situaties oefenen waarin empathie een sleutel kan zijn tot verbinding. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand ‘veel’ praat. Of hoe kom je tot verbinding met empathisch luisteren als iemand veel oordelen heeft? Dat gaan we oefenen.


Luisteren naar Boosheid en Boosheid uiten:
Marshall Rosenberg: ‘Boosheid is een gevolg van levensvervreemdend denken, dat geen verbinding heeft met onze behoeften.’ Deze dag onderzoeken we onze levensvervreemdende gedachten (of diagnoses, analyses, oordelen) over onszelf en anderen. En we gaan oefenen wat we kunnen doen als we boos zijn. Daarnaast leren we wat we kunnen doen als iemand in onze omgeving boos is.

Straat Taal (Street Giraf):
Hoe zorg je ervoor dat jijzelf en anderen niet gek worden van al dat gezeur over gevoelens en behoeften. Deze les gaan we oefenen om de 4 stappen van geweldloze communicatie creatief en gracieus in te zetten. Je leert verschillende mogelijkheden die je hebt om jezelf uit te drukken.


Mediation:
Deze les gaan we oefenen hoe je anderen kan ondersteunen als ze in conflict zijn. We leren hoe je op het juiste moment en op de juiste manier kan interrumperen bij een beginnend conflict. Bijvoorbeeld welke vragen je kan stellen je die leiden tot verbinding tussen beide partijen. Tenslotte gaan we werken met een 5 stappen model, dat je kan gebruiken als twee mensen in een langdurige conflictsituatie er beide voor kiezen om jouw als mediator te vragen.

De investering voor deze cursus is: 
Tussen de €125,- en €225,- per persoon (afhankelijk van je inkomen)
(Kosten zijn inclusief koffie/thee, cursusmateriaal)Wil je je inschrijven of meer informatie, dan kan je het beste  app'en, sms'en of bellen (dan kan ik snel reageren): 

Telefoonnummer: 
06-18814001 (Jort Bijleveld)
Mailen kan ook: post@e4y.nl