Verdieping in je Relatie


Wie: Echt(paren), stellen

Tijd: 1 dag van 10.00u. - 17.00u.

Aantal: 8 - 12 personen.

Datum: Zie Agenda
Waar: Arnhem | Rotterdam


Je bent eigenlijk best tevreden over je relatie. Jullie doen al veel om de relatie goed te houden. Misschien hebben jullie een vaste date night, gaan jullie regelmatig een weekendje samen weg of hebben jullie een gezamenlijke hobby. En toch knaagt er iets. Jullie houden van elkaar, maar je zou zo graag samen met je partner verder groeien en diep contact ervaren. Zo heb je zelfs al eens overwogen om ‘dat ene spelletje met de prikkelende vragen’ samen te doen.

Herken je dat? Een verlangen naar verbinding, diepgang, eerlijkheid en groei? Naar een situatie waarin alles er mag zijn: Oordelen, verschillen, alle gevoelens, pijn, verlangens? Maar op de één of andere manier blijft het moeilijk om die echte, meest kwetsbare eerlijkheid bij elkaar te uiten. Je ervaart dan misschien druk bij jezelf of bij je partner, waardoor je hart zich sluit en je je toch een beetje alleen voelt in je relatie, ook al is er op zich niks mis.

* Wil je alleen of met je partner ontdekken hoe je dit patroon kan doorbreken? 
* Wil je leren hoe je je empathisch kan verbinden? (ook op momenten van onvrede/conflict/boosheid) 
* Wil je trouw zijn aan jezelf en onderzoeken wat dat voor jou betekent?
* Verlang je naar zelfacceptatie en openheid? En zou je graag handvatten willen om daar te komen?

In deze workshop word je uitgenodigd om aan de hand van alledaagse situaties die zich in jouw leven voordoen, te oefenen in luisteren. Luisteren naar je partner, luisteren naar je eigen oordelen/ overtuigingen en de rijkdom aan gevoelens/verlangens/behoeften die daaronder schuil gaan.


Marshall Rosenberg:
'Van nu af aan, kies ik ervoor om te geloven dat het niet vervullen van onze behoeften het resultaat is van onvoldoende dialoog en creativiteit in plaast van schaarste'

Programma
  • Aan de hand van het 'vijandsbeeldproces' gaan we het eerste dagdeel met onderzoeken welke oordelen/overtuigingen verbinding in de weg staan. En hoe dit te doorbreken. 
  • We reiken je handvatten aan over hoe je 'zelf-empathie' kan inzetten om tot verbinding met jezelf te komen.  
  • We besteden aandacht aan hoe je trouw kan zijn aan jezelf, zonder het respect voor je partner te verliezen. Bijvoorbeeld door hoe je op een verbindende manier 'nee' kan zeggen.
  • In de middag gaan we korte verbindende oefeningen doen, die je later ook als inspiratie mee kan nemen naar huis om te doen met je partner.  

Werkwijze
In de workshop wordt gewerkt op basis van het model van Geweldloze Communicatie, dat werd ontwikkeld in de jaren ’60 door Marshall Rosenberg. Dit model heeft inmiddels voor duizenden mensen in meer dan 85 landen bijgedragen aan conflictoplossing en begrip voor elkaar.


In de workshop wordt niet met casussen uit een boekje gewerkt, maar met werkelijke situaties die zich in je relatie voordoen. Door dit uitgangspunt te hanteren, krijg je helderheid over hoe je in de praktijk verbindend kan communiceren met je partner.

Trainers
Jort Bijleveld en Astara Lieuw-On trainen op basis van Geweldloze Communicatie en zijn aangesloten bij het Center for Nonviolent Communication, hebben een liefdesrelatie, zijn moeder en stiefpapa van twee zoons en geven samen trainingen en workshops gebaseerd op Geweldloze Communicatie. Wat ons drijft is om partners te ondersteunen om elkaar te kunnen horen. Als stevige basis voor een hecht en veilig gezin waarin verschillen er mogen zijn én diepe verbinding kan worden ervaren. Waarbij je niet je eigen authenticiteit op hoeft te geven om deel uit te kunnen maken van het gezin maar trouw aan jezelf kunt zijn én er helemaal zijn voor je liefsten. Wij willen graag de vaardigheden en inzichten met je delen die ons, elke dag weer, zo ontzettend helpen bij het creëren van het gezinsleven van onze dromen.

De investering voor deze workshop is:
Tussen de €95,- en €155,- per persoon (afhankelijk van je inkomen en wat je met plezier wil geven). Kosten zijn inclusief koffie/thee en cursusmateriaal)
Voor de lunch willen we je vragen zelf iets mee te nemen voor de potluck.


Wil je je inschrijven of meer informatie, dan kan je het beste  app'en, sms'en of bellen (dan kan ik snel reageren): 

Telefoonnummer: 
06-18814001 (Jort Bijleveld)
Mailen kan ook: post@e4y.nl