Relatie Verdiepingsweekend

Wie: (Echt)paren, stellen.
Ervaring: Dit weekend is bedoeld voor mensen met GC ervaring.

Tijd: van vrijdag 16.00u. t/m zondag 16.00u. 

Data: Zie Agenda

Aantal: 8 - 12 personen.


'Handel ik uit het plezier om lief te hebben, of uit de angst niet geliefd te worden?'         

'Ik moet dit doen, anders wordt hij of zij verdrietig, boos of zal hij of zij teleurgesteld zijn' 

'Geweldloze Communicatie' nodigt uit om vertrouwen te ervaren en om vertrouwen in de relatie in te brengen. ze spoort aan om voldoende innerlijke zekerheid, zelfvertrouwen en zelfwaardering te ontwikkelen, om onze plaats in te nemen zonder bang te zijn inbreuk te maken op die van de ander, erop vertrouwend dat er plaats is voor iedereen'

'Geweldloze Communicatie spoort aan om te durven zeggen wat we willen zeggen en te zijn we willen zijn, zonder bang te zijn voor kritiek, spot, afwijzing of verlating. Ze maakt het mogelijk ons maximaal te uiten'

'Tegelijkertijd moedigt GC aan om zo volledig mogelijk naar de ander te luisteren en hem in al zijn complexiteit of met al zijn verdriet te accepteren. Zonder ons verantwoordelijk te voelen voor wat hem overkomt of voor hoe hij uit deze impasse kan komen en zonder de indruk te hebben dat we 'iets meer moeten doen' dan naar hem luisteren en hem proberen te begrijpen'

Bovenstaande quotes van Thomas D' Ansembourg uit het boek   'Stop met aardig zijn' zijn inspiratiebron voor dit weekend. 


In relaties zijn we zo snel geneigd ons aan te gaan passen aan de ander. Omwille van de lieve vrede, uit angst voor pijn. Dit aanpassen houden we vol, totdat we het dat niet meer kunnen, omdat iets in ons, niet gezien of niet gekend wordt. We kunnen dan niet meer vrijuit te spreken of de ander horen in zijn/haar pijn. Kortom we kunnen niet meer helemaal onszelf zijn. 

Dit weekend is voor mensen met ervaring met Geweldloze Communicatie. En dit gedachtegoed willen blijven leven in het samenzijn met hun partner. Je wordt je uitgenodigd om jezelf te herontdekken. Om te verkennen waar je verlangen ligt. En hoe je dit kenbaar kan maken aan je partner. Misschien heb je consessies gedaan, die niet meer passen bij wie je bent. En je partner misschien ook. Een mooie kans om elkaar opnieuw te leren kennen. Dit weekend gaan we oefeningen doen, die je thuis kan voortzetten, zodat je kan blijven werken aan je emotionele hygiëne in je relatie. Oefeningen zoals 'healing dialogue' (pijn uit het verleden helen), waardering uiten, empathisch luisteren, radicale eerlijkheid en zelf-empathie.

Dit weekend word je verwelkomt in een warme groepsruimte waar we met elkaar leven en leren. We kunnen samen koken, eventueel dansen en er zijn volop wandel mogelijkheden in de kasteeltuin, bos en rivierengebied. 


Programma

  • Meditatie oefeningen met als doel: Zelf Empathie.
  • Healing Dialogue: Helen van pijn uit het verleden. 
  • 'Juicing Needs': Inspirerende luister oefeningen. De ander tot in de diepte zien, begrijpen, waarderen en ontmoeten. 
  • Korte theorie blokjes en hand-outs. Hoe kijken we vanuit Geweldloze Communicatie naar thema's als verlatingsangst, bindingsangst, afscheid nemen, rouwen, vieren, seksualiteit, boosheid, brein functies.
  • Radicale Eerlijkheid: Trouw zijn aan jezelf en aan wat je voelt en nodig hebt, en dat met onze partner delen, zonder hem/haar verantwoordelijk te maken voor onze gevoelens.


Locatie
We beschikken deze dagen over een prachtige locatie, een verbouwd boerderijtje met harmonieuze groepsruimte en vloerverwarming, gezellige woonkamer met houtkachel, keuken en 14 slaapplaatsen die van elkaar gescheiden zijn met kamerschermen. Voor meer info: Klik hier.


Werkwijze
Tijdens dit weekend wordt gewerkt op basis van het model van Geweldloze Communicatie, dat werd ontwikkeld in de jaren ’60 door Marshall Rosenberg. Dit model heeft inmiddels voor duizenden mensen in meer dan 85 landen bijgedragen aan conflictoplossing en begrip voor elkaar.


Tijdens dit weekend wordt niet met casussen uit een boekje gewerkt, maar met werkelijke situaties die zich in je relatie voordoen. Door dit uitgangspunt te hanteren, krijg je helderheid over hoe je in de praktijk verbindend kan communiceren met je partner.

Trainers
Jort Bijleveld en Astara Lieuw-On trainen op basis van Geweldloze Communicatie en zijn aangesloten bij het Center for Nonviolent Communication, hebben een liefdesrelatie, zijn moeder en stiefpapa van twee zoons en geven samen trainingen en workshops gebaseerd op Geweldloze Communicatie. Wat ons drijft is om partners te ondersteunen om elkaar te kunnen horen. Als stevige basis voor een hecht en veilig gezin waarin verschillen er mogen zijn én diepe verbinding kan worden ervaren. Waarbij je niet je eigen authenticiteit op hoeft te geven om deel uit te kunnen maken van het gezin maar trouw aan jezelf kunt zijn én er helemaal zijn voor je liefsten. Wij willen graag de vaardigheden en inzichten met je delen die ons, elke dag weer, zo ontzettend helpen bij het creëren van het gezinsleven van onze dromen.

De investering voor deze workshop is: 

Tussen de €145,- en €200,- per persoon (afhankelijk van je inkomen en wat je met plezier wil geven). Kosten zijn op basis van vol pension (eten & drinken, overnachtingen, cursusmateriaal)

Wil je je inschrijven of meer informatie, dan kan je het beste  app'en, sms'en of bellen (dan kan ik snel reageren): 

Telefoonnummer: 
06-18814001 (Jort Bijleveld)
Mailen kan ook: post@e4y.nl