Relatie Verdiepingsweekend

Wie: (Echt)paren, stellen.

Tijd: van vrijdag 16.00u. t/m zondag 16.00u. 

Data: Zie Agenda

Aantal: 8 - 12 personen.


  • Verlang je naar een relatie waarin jouw behoeften helemaal gezien en gewaardeerd worden? En die van je partner ook.
  • Zou je je partner in het 'nu' willen ontmoeten, zonder oordelen, zonder verleden, zonder toekomst?
  • Hoe zou het zijn als de momenten van 'crisis' in je relatie, zouden transformeren in momenten van eerlijkheid, groei, compassie en begrip voor elkaar?

Dit weekend creëren we een warme ruimte, waarin we je uitnodigen jezelf te zijn. Zodat je in een ontspannen en veilige setting kan leren en genieten.

In de 'Verdieping in je Relatie' workshop besteden we aandacht aan verbindend communiceren in alledaagse situaties. Dit weekend willen we wat verder de diepte in.

In eerste instantie door te vertragen, en onze aandacht naar binnen te richten. Door middel van geleide meditaties en muziek, maak je verbinding met jezelf (Zelf Empathie). Je komt in contact met voor jouw essentiële behoeften. Behoeften die je misschien langere tijd geen aandacht hebt gegeven of zelfs niet wist dat ze bestonden. Nu is het tijd om ze te omarmen en ze te koesteren.

Universele behoeften, zoals intimiteit, erkenning, veiligheid, compassie,  creativiteit, brengen ons in beweging, en ze wekken ons tot leven. Als we in contact zijn met onze behoeften, kunnen we daarvoor verantwoordelijkheid nemen. We kunnen onze partner verzoeken bij te dragen aan ons levensgeluk. En onze partner kan ons verzoeken bij te dragen aan zijn of haar levensgeluk. Levensgeluk betekent in deze zin bijvoorbeeld: Diepe verbinding, ontroering, erkenning, samen rouwen of vieren, intimiteit, genieten.


Marshall Rosenberg (1970):
'Van nu af aan, kies ik ervoor om me empathisch te verbinden met anderen, zodat ik de unieke kwetsbare ervaring die in elke persoon op elk moment te vinden is, ten volle kan respecteren.'

Behalve Zelf Empathie, zullen we het weekend aandacht besteden aan verdiepende oefeningen in Empathisch Luisteren en Eerlijk Uiten.

Programma

  • Meditatie oefeningen met als doel: Zelf Empathie.
  • Empathisch Luisteren: De ander tot in de diepte zien, begrijpen, waarderen en ontmoeten.
  • Korte theorie blokjes en hand-outs. Hoe kijken we vanuit Geweldloze Communicatie naar thema's als verlatingsangst, bindingsangst, afscheid nemen, rouwen, vieren, seksualiteit, boosheid, brein functies.
  • Radicale Eerlijkheid: Trouw zijn aan jezelf en aan wat je voelt en nodig hebt, en dat met onze partner delen, zonder hem/haar verantwoordelijk te maken voor onze gevoelens.
  • Intimiteit met je partner en met anderen en grenzen daarin.


Locatie
We beschikken deze dagen over een prachtige locatie, een verbouwd boerderijtje harmonieuze groepsruimte met vloerverwarming, gezellige woonkamer met houtkachel, keuken en 14 slaapplaatsen die van elkaar gescheiden zijn met kamerschermen.

Werkwijze
Tijdens dit weekend wordt gewerkt op basis van het model van Geweldloze Communicatie, dat werd ontwikkeld in de jaren ’60 door Marshall Rosenberg. Dit model heeft inmiddels voor duizenden mensen in meer dan 85 landen bijgedragen aan conflictoplossing en begrip voor elkaar.


Tijdens dit weekend wordt niet met casussen uit een boekje gewerkt, maar met werkelijke situaties die zich in je relatie voordoen. Door dit uitgangspunt te hanteren, krijg je helderheid over hoe je in de praktijk verbindend kan communiceren met je partner.

Trainers
Deze training wordt gegeven door Astara Lieuw-On van Zayma en Jort Bijleveld van Empathy 4 You. We proberen een zo veilig mogelijke setting te creëren, waar voor iedereen ruimte is om gezien en gehoord te worden.

De investering voor deze workshop is: 

Tussen de €165,- en €235,- per persoon (afhankelijk van je inkomen en wat je met plezier wil geven). Kosten zijn op basis van vol pension (eten & drinken, overnachtingen, cursusmateriaal)


Je kan ook appen, bellen, mailen:

E-mail: post@e4y.nl (Jort Bijleveld) | Tel: 06-18814001