Geweldloze Communicatie

Alle trainingen zijn gebaseerd op Geweldloze Communicatie, een techniek die leidt tot verbinding en samenwerking. De techniek is ontwikkeld door Marshall Rosenberg.

Geweldloze Communicatie heeft inmiddels tienduizenden mensen over de hele wereld geholpen om conflicten op te lossen en/of te voorkomen.

Geweldloze Communicatie gaat uit van het principe dat mensen vanuit nature geneigd zijn om elkaar te helpen. Vaak zijn mensen in hun dagelijks bestaan dit principe kwijtgeraakt. De manier waarop we met elkaar communiceren, brengt ons vaak verder bij elkaar vandaan. Dit ligt niet zozeer aan onszelf, maar aan hoe we geleerd hebben taal te gebruiken. Hierdoor missen we vaardigheden om uit te drukken hoe we ons écht voelen en wat we écht nodig hebben.

De techniek heeft een 4-stappen model als basis.
Het 4-stappen model zal u helpen de hele techniek onder de knie te krijgen:
1. Waarneming
2. Gevoel
3. Behoefte
4. Verzoek

Dit model kunt u toepassen op uw werk, in uw relatie of met familie. Doordat u zich op een nieuwe manier uitdrukt, zullen mensen eerder geneigd zijn u te begrijpen en u te ondersteunen bij wat u nodig heeft.

In de training wordt heel simpel gewerkt met datgene wat er speelt in uw werk of team. Hierdoor krijgt u direct inzicht in hoe u het 4-stappen model kunt toepassen in uw dagelijks bestaan (of op de werkvloer).