De Schoonheid van Boosheid


Wie: Ouders die boosheid willen onderzoeken en transformeren

Tijd: 1 dag van 10.00u. tot 16.00u. 

Waar: Rotterdam | Arnhem | Eindhoven (zie Agenda)

Data: Zie Agenda


Boosheid uiten is vaak tragisch, omdat we de ander verantwoordelijk maken voor onze onvrede. Als we boos zijn begrijpen we vaak niet waarom de ander zich zó respectloos/tactloos/egoïstisch/onverschillig/etc. gedraagd. En als we zo denken, sluiten we ons zelf af en worden we zelf respectloos/tactloos/egoïstisch/onverschillig/ etc.

Kinderen imiteren hoe wij omgaan met onze boosheid. Als wij met de deur slaan, dan doen zij dat ook. Als wij niks meer zeggen lang boos blijven of weglopen, dan doen zij dat ook.

Als wij boosheid niet veroordelen, dan doen zij dat ook niet. Als wij ons helemaal verbinden met de ander en wat hij/zij nodig heeft, dan doen zij dat ook!

Deze workshop is een kans om inzicht te krijgen in jouw patronen omtrent boosheid. En vooral hoe je deze kan doorbreken. Hoe je weer tot verbinding kan komen, met jezelf en je kind.

Bijvoorbeeld door te ontdekken wat je kan doen in plaats van 'te reageren' of 'ongeremd te uiten'. En welke manieren van luisteren en uiten leiden tot verbinding en compassie.

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden. Handvatten die jou lucht en ruimte gaan geven.


Doel van de dag
• De functie van boosheid helder krijgen
• Onderzoeken waar de boosheid vandaan komt
• Verbinden met jezelf, aarden, zelfconnectie
• Je boosheid met mildheid bekijken
• Het ontwapenen van triggers
• Het ontvangen van de boosheid van je kind
etc. etc.


Werkwijze
We werken op basis van het model van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld in de jaren ’60 door Marshall Rosenberg. Dit model heeft inmiddels voor duizenden mensen in meer dan 85 landen bijgedragen aan conflictoplossing en begrip voor elkaar.

In de workshop wordt niet met casussen uit een boekje gewerkt, maar met werkelijke situaties die zich thuis voordoen. Door dit uitgangspunt te hanteren, krijg je helderheid over hoe je in de praktijk verbindend kan communiceren met je kinderen.

Trainers

Deze training wordt gegeven door Astara Lieuw-On van Zayma en Jort Bijleveld van Empathy 4 You. We proberen een zo veilig mogelijke setting te creëren, waar voor iedereen ruimte is om gezien en gehoord te worden.

De investering voor deze workshop is:

€97,- per persoon (Kosten zijn inclusief koffie/thee, cursusmateriaal)
Registreren
Deze workshop wordt in samenwerking met Zayma Coaching gegeven. Registreren voor deze training kan via de website van Zayma: Klik hier.


Je kan ook appen, bellen, mailen:

E-mail: post@e4y.nl (Jort Bijleveld) | Tel: 06-18814001